Compromís Petrer exigeix a la Conselleria de Sanitat que no tanque cap llit durant el període estival

Silvia Rodríguez assenyala que les plantilles s’han d’adequar a cadascuna de les unitats hospitalàries o d’Atenció Primària per a garantir una correcta atenció ciutadana.

Respecte de les recents notícies sobre el tancament de llits hospitalaris durant l’estiu en l’hospital comarcal d’Elda, Silvia Rodríguez, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Petrer, considera que “no s’ha de tancar cap llit ni sobrecarregar el treball dels professionals. Al contrari, s’ha d’incrementar la dotació de plantilla en cas que fóra necessari. No podem anteposar el fals estalvi financer en detriment de la qualitat de vida ciutadana”.

La premissa d’optimitzar els recursos és falsa. Aquestes mesures de tancaments d’unitats, que d’altra banda es ve aplicant sistemàticament al llarg de tot l’any i s’ha convertit en pràctica habitual, no és més que la insistència per part de l’extint govern del PP de la seua política de retallades, del treball precari i del desmantellament de la Sanitat Pública en favor de la privatització de la mateixa. “Aquesta política del PP i en concret del conseller de Sanitat només es justifica des d’un punt de vista de retallades en despesa de personal”, ha declarat Silvia Rodríguez.

A més, el tancament de llits ocasionarà un augment de l’activitat en els serveis d’urgències i un major temps en sala d’observació i, possiblement, en altes hospitalàries precipitades que ocasionaran reingressos. Des de Compromís Petrer considerem que, la sobrecàrrega de treball per part dels professionals, accentuada pel descans vacacional, repercutirà en la qualitat assistencial a la ciutadania. L’objectiu de la mesura ve marcada pel deute a les concessions administratives, el baix pressupost destinat a la sanitat pública i l’interès de deteriorar-la en favor de la privatització.

Igualment, Silvia Rodríguez ha precisat que la Conselleria de Sanitat, un any més, fa cas omís de la normativa que li obliga, segons l’article 26 del 137/2003 del Decret de jornada del personal estatutari, a remetre, prèviament a la seua aprovació, els plans de vacances als representants sindicals perquè aquests puguen presentar les al·legacions i propostes que es consideren. Aquesta actitud recurrent és una mostra més de la falta de transparència amb la qual actuen habitualment, i amb el beneplàcit de la Conselleria, les adreces dels Departaments de Salut en la seua relació amb els representants dels professionals sanitaris, i de la ciutadania en general, furtant el dret que tenen a conèixer les propostes de substitucions per al període vacacional i a emetre el corresponent informe.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *