Compromís per Petrer presentarà una moció per a declarar Petrer municipi Amic de la Lactància

Silvia Rodríguez, concejala de CompromisComrpomís per Petrer presentarà una moció al ple de hui dijous per a declarar Petrer com a municipi Amic de la Lactància. La portaveu del Grup Municipal, Silvia Rodríguez, ha explicat que l’obejtiu d’aquesta moció és “que les administracions, en aquest cas l’Ajuntament de Petrer, reconega expressament un dret que creiem que un dret natural, no solament de les mares que volen donar de mamar als seus fills, sinó també un dret dels propis fills”. Aquesta moció a més pretén posar de manifest que tant l’àmbit de la llar com l’àmbit públic poden cojugar-se. “Ni la llar és indigna ni donar de mamar és exclusivament un assumpte domèstic”, ha recalcat Rodríguez.

Els beneficis de la lactància materna són àmpliament coneguts i estan avalats per l’Organització Mundial de la Salut i altres organitzacions científiques com l’Associació Espanyola de Pediatria. Si bé la lactància com tal no està expressament prohibida, la realitat és que no existeix jurisdicció ni a el País Valencià ni en l’estat Español amb lleis que protegisquen de manera efectiva el dret de les mares a alletar als seus fills on i quan ho necessiten. Aquest buit legal deixa a les mares desprotegides davant actes de discriminació. Alguns d’aquests casos s’han conegut a través dels mitjans i per les denúncies fetes per les pròpies mares i associacions de suport a la lactància, els qui han reflectit els impediments i fins i tot prohibiones per a donar de mamar en espais públics.

La proposta concreta arreplega tres punts d’acord en el qual, a més de declarar Petrer com a municipi Amic de la Lactància, es demana al propi consistori que protegisca a les mares que vulguen donar de mamar en qualsevol instal·lació municipal asi com que aquest aspecte es recoga en el Pla d’Igualtat Municipal.

Finalment, Rodríguez ha assenyalat que espera obtenir un acord consensuat amb tots els grups excepte amb Ciutadans, grup que es va abstenir durant aquest mateix debat en Els Corts Valencianes i que previsiblement tampoc recolzarà aquesta moció en el ple d’avui.


Compromís per Petrer presentará una moción para declarar Petrer municipio Amigo de la Lactancia

Comrpomís per Petrer presentará una moción al pleno de hoy jueves para declarar Petrer como municipio Amigo de la Lactancia. La portavoz del Grupo Municipal, Silvia Rodríguez, ha explicado que el obejtivo de esta moción es “que las administraciones, en este caso el Ayuntamiento de Petrer, reconozca expresamente un derecho que creemos que un derecho natural, no solo de las madres que quieren dar de mamar a sus hijos, sino también un derecho de los propios hijos”. Esta moción además pretende poner de manifiesto que tanto el ámbito del hogar como el ámbito público pueden cojugarse. “Ni el hogar es indigno ni dar de mamar es exclusivamente un asunto doméstico”, ha recalcado Rodríguez.

Los beneficios de la lactancia materna son ampliamente conocidos y están avalados por la Organización Mundial de la Salud y otras organizaciones científicas como la Asociación Española de Pediatría. Si bien la lactancia como tal no está expresamente prohibida, la realidad es que no existe jurisdicción ni en el País Valenciano ni en el estado Español con leyes que protejan de manera efectiva el derecho de las madres a amamantar donde y cuándo lo necesiten. Este vacío legal deja a las madres desprotegidas ante actos de discriminación. Algunos de estos casos se han conocido a través de los medios y por las denuncias hechas por las propias madres y asociaciones de apoyo a la lactancia, quienes han reflejado los impedimentos e incluso prohibiones para dar de mamar en espacios públicos.

La propuesta concreta recoge tres puntos de acuerdo en el que, además de declarar Petrer como municipio Amigo de la Lactancia, se pide al propio consistorio que proteja a las madres que quieran dar de mamar en cualquier instalación municipal asi como que este aspecto se recoga en el Plan de Igualdad Municipal.

Por último, Rodríguez ha señalado que espera obtener un acuerdo consensuado con todos los grupos excepto con Ciudadanos, grupo que se abstuvo durante este mismo debate en Les Corts Valencianes y que previsiblemente tampoco apoyará esta moción en el pleno de hoy.

Arxivat en: General, Igualtat de Gènere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *