L’educador Gino Ferri oferirà una xarrada a Petrer

L’associació “Brotando” organitza juntament amb la Regidoria d’Educació una xarrada amb el prestigiós educador italià Gino Ferri titulada “Una altra escola és possible! Innovar l’educació partint de la identitat dels xiquets i les xiquetes”

La associació “Brotando” organitzarà juntament amb la Regidoria d’Educació una xarrada dirigida a famílies, docents, professionals del la educació i al públic en general amb el títol “Una altra escola és possible! Innovar l’educació partint de la identitat dels xiquets i les xiquetes”.

La mateixa serà impartida per l´educador italià Gino Ferri, mestre durant molts anys de les escoles de Reggio Emilia i ara formador de mestres a Catalunya. Ferri porta en les esquenes 25 anys com a mestre en les escoles infantils de Reggio Emilia, a Itàlia, un municipi referent en matèria d’educació infantil i des de fa alguns anys resideix a Catalunya, on imparteix cursos i assessora escoles per a renovar la seua forma d’ensenyar.

La Regidora d’Educació, Silvia Rodríguez, ha manifestat el seu suport a aquesta iniciativa i ha assenyalat la disposició de la regidoria d’Educació per a treballar en un futur en el desenvolupament i la divulgació de nous models pedagògics. “Des de la regidoria la nostra perspectiva és invertir esforços en aquestes activitats i obrir camins cap a noves idees amb la ment oberta, sobretot quan aquests canvis en el model d’educació suposen un avanç per als nostres fills i filles

Javier García, representant de l’associació ha explicat que “l’associació va sorgir com un grup de famílies que cercàvem una renovació pedagògica en les escoles. Vam veure que en altres centres s’apliquen mètodes alternatius i decidim organitzar-nos i crear una associació amb l’objectiu de fomentar una renovació pedagògica adaptada amb noves tendències que ja funcionen en altres escoles. En el futur farem diverses xarrades i trobades amb professionals que ens van a parlar d’una visió alternativa i enriquidora de com s’està treballant en altres escoles

García a subratllat que “la idea és reflexionar sobre un enfocament diferent cap a la infància, prenent com a motor de cerca la curiositat dels xiquets i xiquetes i l’aprenentatge basat en l’experimentació, prenent com a principal objectiu respectar els ritmes individuals de cada xiquet i cada xiqueta; també reflexionarem sobre com distribuir els espais en l’aula, com utilitzar els materials, del paper de l’adult com a acompanyant, no com a guia, etc.

La trobada, enfocada a docents i famílies interessades en la renovació pedagògica, tindrà lloc divendres que ve 7 d’abril a partir de les 18h., en el Saló d’Actes de CaixaPetrer.


El educador Gino Ferri ofrecerá una charla en Petrer

La asociación “Brotando” organiza junto con la Concejalía de Educación una charla con el prestigioso educador italiano Gino Ferri titulada “¡Otra escuela es posible! Innovar la educación partiendo de la identidad de los niños y las niñas”

Educación 28 de marzo de 2017

La recién nacida asociación “Brotando” organizará junto con la Concejalía de Educación una charla dirigida a familias, docentes, profesionales del la educación y al público en general con el título “¡Otra escuela es posible! Innovar la educación partiendo de la identidad de los niños y las niñas”.

La misma será impartida por el educador italiano Gino Ferri, maestro durante muchos años de las escuelas de Reggio Emilia y ahora formador de maestros en Cataluña. Ferri lleva en las espaldas 25 años como maestro en las escuelas infantiles de Reggio Emilia, en Italia, un municipio referente en materia de educación infantil y desde hace algunos años reside en Cataluña, donde imparte cursos y asesora escuelas para renovar su forma de enseñar.

La Concejala de Educación, Silvia Rodríguez, ha manifestado su apoyo a esta iniciativa y ha señalado la disposición de la concejalía de Educación para trabajar en un futuro en el desarrollo y la divulgación de nuevos modelos pedagógicos. “Desde la concejalía nuestra perspectiva es invertir esfuerzos en estas actividades y abrir caminos hacia nuevas ideas con la mente abierta, sobretodo cuando estos cambios en el modelo de educación suponen un avance para nuestros hijos e hijas

Javier García, representante de la asociación Brotando ha explicado que “la asociación surgió como un grupo de familias que buscábamos una renovación pedagógica en las escuelas. Vimos que en otros centros se aplican métodos alternativos y decidimos organizarnos y crear una asociación con el objetivo de fomentar una renovación pedagógica adaptada con nuevas tendencias que ya funcionan en otras escuelas. En el futuro haremos varias charlas y encuentros con profesionales que nos van a hablar de una visión alternativa y enriquecedora de cómo se está trabajando en otras escuelas

García a subrayado que “la idea es reflexionar sobre un enfoque diferente hacia la infancia tomando como motor de búsqueda la curiosidad de los niños y niñas y el aprendizaje basado en la experimentación, tomando como principal objetivo respetar los ritmos individuales de cada niño y cada niña; también reflexionaremos sobre cómo distribuir los espacios en el aula, cómo utilizar los materiales, del papel del adulto como acompañante, no como guía, etc.

El encuentro, enfocada a docentes y familias interesadas en la renovación pedagógica, tendrá lugar el próximo viernes 7 de abril a partir de las 18h., en el Salón de Actos de CaixaPetrer.

Arxivat en: Cultura i Educació, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *