L’Ajuntament de Petrer comença els treballs per a la prevenció d’incendis forestals en la Vall de Caprala

 

La Regidoria de Medi ambient, Agricultura i Biodiversitat de l’Ajuntament de Petrer, ha començat els treballs per a la prevenció d’incendis forestals en la Vall de Caprala. Des de la regidoria s’estan realitzant reunions amb els propietaris de les diferents parcel·les amb la finalitat de donar a conèixer el projecte, conèixer les inquietuds dels propietaris i proposar solucions a les necessitats d’aquestes partides rurals. S’ha escollit en primer lloc aquesta zona per l’alta concentració d’habitatges, la majoria de segona residència.

La prevenció dels incendis forestals i la reducció dels seus efectes en cas que es produïsquen són un dels principals objectius per a la regidoria. Concretament s’està treballant en les zones d’interfície urbà -forestal amb la finalitat d’avaluar l’estat en què es troben i proposar actuacions i mesures per a evitar que un incendi forestal puga afectar als habitatges.

Les actuacions promogudes per la Regidoria de Medi ambient, se centren principalment en la reducció del combustible forestal a l’entorn dels camins i els habitatges, la recuperació de bancals com a zones de discontinuïtat i la millora d’alguns camins.

D’altra banda, es treballa de forma conjunta amb els propietaris d’aquestes zones perquè disposen d’habitatges “segurs”, donant a conèixer als seus propietaris que és necessària la col·locació de matachispas en les ximeneres, la neteja de les teulades i el manteniment de les parcel·les.

En el cas del Valle de Caprala, ja es troba el projecte redactat i aprovat per la Consellería, per la qual cosa les actuacions es portaràn a cap passat l’estiu.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *