Torna la Setmana de la Mobilitat

Diumenge que ve 17 arranquen les activitats organitzades pels ajuntaments de Petrer i Elda relacionades amb la Setmana Europea de la Mobilitat, activitats dirigides a sensibilitzar, tant als responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe en la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l’ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu.

La Regidoria de Medi ambient de Petrer ha editat enguany un mapa “metrominuto”; Es tracta d’un plànol de Petrer que simula el del metre de les grans ciutats i estableix recorreguts estimant un ritme de marxa mitjà de 4 quilòmetres per hora, de manera que pretén demostrar que és molt més còmode i fàcil desplaçar-se per la ciutat caminant, per motius ecològics i de salut, evitant l’ús del cotxe.

L’edil de Medi ambient, Silvia Rodríguez, ha explicat que “il objectiu és conscienciar a la població perquè opte pel transport públic, la bicicleta, el sa costum de caminar i altres formes de mobilitat sostenible, com el transport privat compartit” Com a societat devem profundizar en el concepte de mobilitat sostenible, reflexionar sobre la situació de les nostres poblacions i elaborar propostes per a millorar la sostenibilitat dels nostres desplaçaments. La Setmana de la Mobilitat pretén crear aqueix espai de reflexió i participació.”

Per la seua banda, el Regidor de Policia local i Educació Vial, Fernando Portillo, ha assenyalat que des de les àrees de Policia i Educació Vial “ens vam sumar a aquesta iniciativa amb la filosofia amb la qual treballem. Per a nosaltres és molt important conscienciar als més xicotets en l’ús de la bicicleta. I açò és el que fem durant tota la Setmana de la Mobilitat” Portillo ha subratllat que el Parc Infantil de Tràfic romandrà obert todes les vesprades de la setmana que ve en horari de 18 a 20:30 de la vesprada. Aquesta activitat explicarà a més amb la presència d’un Policia Local que explicarà i ensenyarà als més xicotets les normes bàsiques de circulació. Portiyo ha remarcat que “reeducar als majors és complicat, però educar als xiquets és una forma molt eficaç, primer perquè en el futur puguen assumir l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport normalitzat i segon perquè tiren dels pares en aqueixa labor d’educació”

Per la seua banda, la Regidora de Medi ambient d’Elda, Pilar Calpena, ha manifestat que “Quant al a manera de moure’ns pels carrers i espais públic és evident que els ajuntaments tenim la responsabilitat d’adaptar mesures sobre aquest tema. No hem d’oblidar que cada ciutadà ha d’aportar alguna cosa perquè ens moguem d’una manera menys contaminant. Hem de tenir en compte que la petjada de carboni, aqueix rastre de contaminació que deixem les ciutats, és la més greu i mes contaminant de tots els espais. Les ciutats són les entitats que més contaminen. Evidentment la setmana de la mobilitat europea ens ajuda a açò i convidem a les ciutadanes i ciutadans d’Elda a participar”.

D’aquesta manera, el diumenge 17 tindrà lloc la primera de les activitats: una marxa amb bici entre les poblacions d’Elda i Petrer recorrent les falles. El dimecres 20 es realitzarà un taller d’iniciació al patinatge en la pista esportiva que hi ha en la Calle Poeta Paco Mollá, i el divendres 21 es realitzarà un passeig nocturn guiat per jardins i zones per als vianants d’Elda i Petrer. A partir del Dilluns 18, i durant els dies 19, 20 i 21 tindrà lloc en el Parc Infantil de Tràfic activitats d’educació vial, amb horari de 18 a 20h. Igualment, i durant els mateixos dies, tindrà lloc també en els voltants del Parc Infantil de Tràfic un taller de reparació de bicicletes amb horari de 18h a 19h. A Elda a més s’està estudiant la possibilitat de peatonalizar la zona comercial de Juan Carlos A i adjacents durant els caps de setmana. A més el 27 de setembre tindran lloc les activitats d’educació vial en el Parc Infantil de Tràfic d’Elda.


Vuelve la Semana de la Movilidad

El próximo Domingo 17 arrancan las actividades organizadas por los ayuntamientos de Petrer y Elda relacionadas con la Semana Europea de la Movilidad, actividades dirigidas a sensibilizar, tanto a los responsables políticos como a los ciudadanos, sobre las consecuencias negativas que tiene el uso irracional del coche en la ciudad, tanto para la salud pública como para el medio ambiente, y los beneficios del uso de modos de transporte más sostenibles como el transporte público, la bicicleta y los viajes a pie.

La Concejalía de Medio Ambiente de Petrer ha editado este año un mapa “metrominuto”; Se trata de un plano de Petrer que simula el del metro de las grandes ciudades y establece recorridos estimando un ritmo de marcha medio de 4 kilómetros por hora, de modo que pretende demostrar que es mucho más cómodo y fácil desplazarse por la ciudad andando, por motivos ecológicos y de salud, evitando el uso del coche.

La edil de Medio Ambiente, Silvia Rodríguez, ha explicado que “el objetivo es concienciar a la población para que opte por el transporte público, la bicicleta, la sana costumbre de caminar y otras formas de movilidad sostenible, como el transporte privado compartido” Como sociedad debemos profundizar en el concepto de movilidad sostenible, reflexionar sobre la situación de nuestras poblaciones y elaborar propuestas para mejorar la sostenibilidad de nuestros desplazamientos. La Semana de la Movilidad pretende crear ese espacio de reflexión y participación.

Por su parte, el Concejal de Policía local y Educación Vial, Fernando Portillo, ha señalado que desde las áreas de Policia y Educación Vial “nos sumamosa esta iniciativa con la filosofía con la que nosotros trabajamos. Para nosotros es muy importante concienciar a los más pequeños en el uso de la bicicleta. Y eso es lo que hacemos durante toda la Semana de la Movilidad” Portillo ha subrayado que el Parque Infantil de Tráfico permanecerá abierto todas las tardes de la semana que viene en horario de 18 a 20:30 de la tarde. Esta actividad contará además con la presencia de un Policía Local que explicará y enseñará a los más pequeños las normas básicas de circulación. Portiyo ha remarcado que “reeducar a los mayores es complicado, pero educar a los niños es una forma muy eficaz, primero para que en el futuro puedan asumir el uso de la bicicleta como medio de transporte normalizado y segundo para que tiren de los padres en esa labor de educación

Por su parte, la Concejala de Medio Ambiente de Elda, ha manifestado que “En cuanto a la manera de movernos por las calles y espacios público es evidente que los ayuntamientos tenemos la responsabilidad de adaptar medidas al respecto. No debemos olvidar que cada ciudadano tiene que aportar algo para que nos movamos de una manera menos contaminante. Tenemos que tener en cuenta que la huella de carbono, ese rastro de contaminación que dejamos las ciudades, es el más grueso de todos los espacios. Las ciudades son las entidades que más contaminan. Evidentemente la semana de la movilidad europea nos ayuda a esto e invitamos a las ciudadanas y ciudadanos de Elda a participar”.

De esta manera, el domingo 17 tendrá lugar la primera de las actividades: una marcha en bici entre las poblaciones de Elda y Petrer recorriendo las fallas. El miércoles 20 se realizará un taller de iniciación al patinaje en la pista deportiva que hay en la Calle Poeta Paco Mollá, y el viernes 21 se realizará un paseo nocturno guiado por jardines y zonas peatonales de Elda y Petrer. A partir del Lunes 18, y durante los días 19, 20 y 21 tendrá lugar en el Parque Infantil de Tráfico actividades de educación vial, con horario de 18 a 20h. Igualmente, y durante los mismos días, tendrá lugar también en las inmediaciones del Parque Infantil de Tráfico un taller de reparación de bicicletas con horario de 18h a 19h. En Elda además se está estudiando la posibilidad de peatonalizar la zona comercial de Juan Carlos A y adyacentes durante los fines de semana. Además el 27 de septiembre tendrán lugar las actividades de educación vial en el Parque Infantil de Tráfico de Elda.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *