Petrer acull la celebració del primer Consell de Participació del Paisatge Protegit

 

Petrer acollirà aquest dimarts la sessió constitutiva del Consell de Participació del Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i Serra del Cid, set anys i deu mesos després que es declarara aquest enclavament com a Paisatge Protegit. Es tracta d’una primera trobada entorn d’aquest paratge en el qual es reuniran tant representants de les diferents administracions (Ajuntaments, Consellerías, Diputació, Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Universitat d’Alacant) com d’organitzacions sindicals, propietaris, Centres Excursionistes, Associacions Conservacionistes, Caçadors, etc.

La concejala de Medi Ambient de Petrer, Silvia Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfeta, i ha subratllat que “ha passat molt temps des que es va declarar Paisatge Protegit, i mai fins ara s’havia arribat a concretar res sobre aquest tema. Des de la Regidoria crèiem necessari l’engegar aquest consejo que va haver de constituir-se fa bastants anys.”

Pel que fa al paper de Petrer en aquest consell, Rodríguez ha destacat que “la nostra població és la que més territori abasta dins del Paisatge Protegit, així que d’alguna manera enteníem que Petrer havia d’impulsar aquest procés que culmina avui amb la primera celebració del consell. Durant l’any passat vam mantenir reunions periòdiques amb els edils de Medi ambient de Castalla, Sax, Agost i Tibi, així com amb els responsables de de Medi ambient de la Consellería i no ha sigut molt difícil arribar a acords. La disposició ha sigut bastant bona i açò ha facilitat molt l’engegada del Consell”.

Finalment, Rodríguez ha volgut agrair a l’àrea de Medi ambient de la Consellería, a la diputada Cristina Rodríguez, qui ha participat directament en les reuiniones de l’Ajuntament amb la Consellería, i a la presidenta del Consell, Ana Campo, subratllant que “l’elección [d’Ana Campos] com a presidenta del Consell ha sigut un encert, donada la seua experiència professional i la seua vinculació amb el nostre Paisatge Protegit. Creiem que està fent un enorme treball de coordinació i que el seu treball al capdavant d’aquest consell serà garantia d’èxit”

Per la seua banda, la Presidenta del Consell, Ana Campo, s’ha mostrat molt satisfeta i il·lusionada amb la seua nova labor- “Quan em van proposar ser presidenta del Consell de Participació per a la meua va suposar un nomenament amb un contingut emocional molt alt. Des d’ací vull agrair a la Consellería d’Agricultura i Medi ambient i per descomptat a l’Ajuntament de Petrer. Des d’un punt de vista persona, m’alegra profundament retrobar-me amb un espai que representa un període molt feliç de la meua vida, ha sigut un treball molt intens en aquest lloc i aquest nomenament em dóna l’ocasió de tornar a treballar per a seguir traslladant la importància que té aquest conjunt muntanyenc. No solament perquè representa el muntanyisme i senderisme de la província d’Alacant. Sinó també pel gran valor que té el Paisatge Protegit com a exemple de sistema agro forestal. Aquest mosaic de cultius de secà juntament amb el paisatge forestal constituïen el que quedava d’aquest paisatge extrem i representen a més quasi la totalitat d’ambients en la província d’Alacant, és a dir, que la seua adequada gestió i presentació a la ciutadania li dóna ocasió de conèixer tots els tipus de paisatges i ambients que existeixen en la província d’Alacant.

Campo ha volgut recordar com ah ace ara 13 anys es va aprovar en el ple de Petrer la proposta de creación del Paisatge Protegit “Aquellos moviments contra la zona 15 sumat a un estudi en profunditat de les característiques de l’entorn fraguaron el germen d’aquest espai protegit”

Finalment, Campo ha destacat que el Paisatge Protegit “és una construcció cultural dels pobles que abasta; De Sax, de Tibi, d’Agost, Castalla i per descomptat Petrer. Aquestes poblacions són les que ens han portat fins a ací, les que han construït el paisatge i espere que a través d’aquest consell de participació deixem una bona memòria dins de 100 anys”.


Petrer acoge la celebración del primer Consejo de Participación del Paisaje Protegido

Petrer acogerá este martes la sesión constitutiva del Consejo de Participación del Paisaje Protegido de la Sierra del Maigmó y Sierra del Cid, siete años y diez meses después de que se declarara este enclave como Paisaje Protegido. Se trata de un primer encuentro en torno a este paraje en el que se reunirán tanto representantes de las diferentes administraciones (Ayuntamientos, Consellerías, Diputación, Confederación Hidrográfica del Júcar, Universidad de Alicante) como de organizaciones sindicales, propietarios, Centros Excursionistas, Asociaciones Conservacionistas, Cazadores, etc.

La concejala de Medio Ambiente de Petrer, Silvia Rodríguez, se ha mostrado muy satisfecha, y ha subrayado que “ha pasado mucho tiempo desde que se declaró Paisaje Protegido, y nunca hasta ahora se había llegado a concretar nada al respecto. Desde la Concejalía creíamos necesario el poner en marcha este consejo que debió constituirse hace bastantes años.”

Con respecto al papel de Petrer en este consejo, Rodríguez ha destacado que “nuestra población es la que más territorio abarca dentro del Paisaje Protegido, así que de alguna manera entendíamos que Petrer debía impulsar este proceso que culmina hoy con la primera celebración del consejo. Durante el año pasado mantuvimos reuniones periódicas con los ediles de Medio Ambiente de Castalla, Sax, Agost y Tibi, así como con los responsables de de Medio Ambiente de la Consellería y no ha sido muy difícil llegar a acuerdos. La disposición ha sido bastante buena y eso ha facilitado mucho la puesta en marcha del Consejo”.

Por último, Rodríguez ha querido agradecer al área de Medio Ambiente de la Consellería, a la diputada Cristina Rodríguez, quien ha participado directamente en las reuiniones del Ayuntamiento con la Consellería, y a la presidenta del Consejo, Ana Campos, subrayando que “la elección [de Ana Campos] como presidenta del Consejo ha sido un acierto, dada su experiencia profesional y su vinculación con nuestro Paisaje Protegido. Creemos que está haciendo un enorme trabajo de coordinación y que su trabajo al frente de este consejo será garantía de éxito”

Por su parte, la Presidenta del Consejo, Ana Campo, se ha mostrado muy satisfecha e ilusionada con su nueva labor- “Cuando me propusieron ser presidenta del Consejo de Participación para mi supuso un nombramiento con un contenido emocional muy alto. Desde aquí quiero agradecer a la Consellería de Agricultura y Medio Ambiente y por descontado al Ayuntamiento de Petrer. Desde un punto de vista persona, me alegra profundamente reencontrarme con un espacio que representa un periodo muy feliz de mi vida, ha sido un trabajo muy intenso en este lugar y este nombramiento me da la ocasión de volver a trabajar para seguir trasladando la importancia que tiene este conjunto montañoso. No solamente porque representa el montañismo y senderismo de la provincia de Alicante. Sino también por el gran valor que tiene el Paisaje Protegido como ejemplo de sistema agro forestal. Este mosaico de cultivos de secano junto con el paisaje forestal constituían lo que quedaba de este paisaje extremo y representan además casi la totalidad de ambientes en la provincia de Alicante, es decir, que su adecuada gestión y presentación a la ciudadanía le da ocasión de conocer todos los tipos de paisajes y ambientes que existen en la provincia de Alicante.

Campo ha querido recordar como hace ahora 13 años se aprobó en el pleno de Petrer la propuesta de creación del Paisaje Protegido “Aquellos movimientos contra la zona 15 sumado a un estudio en profundidad de las características del entorno fraguaron el germen de este espacio protegido”

Por último, Campo ha destacado que el Paisaje Protegido “es una construcción cultural de los pueblos que abarca; De Sax, de Tibi, de Agost, Castalla y por supuesto Petrer. Estas poblaciones son las que nos han traído hasta aquí, las que han construido el paisaje y espero que a través de este consejo de participación dejemos una buena memoria dentro de 100 años”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *