Un passeig “àudioguiat” per a conèixer millor l’Arenal

El paratge natural Municipal de l’Arenal de l’Almortxó compta des de la setmana passada amb dues rutes autoguiada a través de codis QR, un recurs que permetrà conèixer de manera més profunda i immediata les característiques i singularitats d’aquest enclavament natural.

Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient que té com a objectiu millorar l’experiència de la visita, que ja de per si és espectacular. D’aquesta forma, qualsevol visitant podrà escanejar el codi amb el telèfon mòbil a través de les múltiples aplicacions existents per a tal efecte i accedir immediatament a un àudio amb explicacions i descripcions dels aspectes més rellevants i singulars del paratge. Il visitant pot fer l’itinerari al seu ritme. I, en capturar el codi identificatiu en el dispositiu, accedeix al contingut corresponent a la parada triada.

La regidora de Medi Ambient ha assenyalat que els àudios també es troben disponibles en la web del propi Ajuntament, en l’espai de la Regidoria de Medi ambient. “L’Arenal de l’Almortxó és un espai únic en el nostre país i molt volgut pels nostres veïns i veïnes. Tenim constància que rep visites de persones de tota Espanya, fins i tot investigadors i científics que vénen solament per a veure aquesta singularitat de la naturalesa. Volem que aquesta audioguia ajude a comprendre millor i a gaudir d’una de les nostres grans joies naturals”.

Són un total de 18 codis que es troben localitzats en pals de fusta emplaçats tant en a ruta circular “El passeig de les dunes” (marcats en verd) com en el recorregut que discorre sobre la base de l’Arenal de l’Almortxó (marcats en taronja). Igualment s’ha renovat part de la cartelleria amb l’objecte d’advertir a la ciutadania de la prohibició de pujar per la duna. “Açò és alguna cosa que nostra població té assumit, però encara així segueix sent un conflicte. La població ha de ser conscient que l’Arenal no rep la mateixa aportació que en dècades passades, està en una situació més vulnerable i per açò hem de respectar més si cap la integritat de l’entorn”

Finalment Rodríguez ha recordat que els diumenges s’ofereixen visites guiades sense cost a partir de les 11h. De la mateixa manera la caseta d’informació roman oberta els caps de setmana de 10h a 17h en horari d’hivern.


Un paseo “audioguiado” para conocer mejor el Arenal

El paraje natural Municipal del Arenal del Almortxó cuenta desde la semana pasada con dos rutas autoguiada a través de códigos QR, un recurso que permitirá conocer de manera más profunda e inmediata las características y singularidades de este apreciado enclave natural.

Se trata de una iniciativa del la Concejalía de Medio Ambiente que tiene como objetivo mejorar la experiencia de la visita, que ya de por si es espectacular. De esta forma, cualquier visitante podrá escanear el código con el teléfono móvil a través de las múltiples aplicaciones existentes para tal efecto y acceder de inmediato a un audio con explicaciones y descripciones de los aspectos más relevantes y singulares del paraje. El visitante puede hacer el itinerario a su ritmo. Y, al capturar el código identificativo en el dispositivo, accede al contenido correspondiente a la parada elegida.

La Concejala de Medio Ambiente ha señalado que los audios también se encuentran disponibles en la web del propio Ayuntamiento, en el espacio de la Concejalía de Medio Ambiente. “El Arenal del Almortxó es un espacio único en nuestro país y muy querido por nuestros vecinos y vecinas. Tenemos constancia que recibe visitas de personas de toda España, incluso investigadores y científicos que vienen solo para ver esta singularidad de la naturaleza. Queremos que esta audioguia ayude a comprender mejor y a disfrutar de una de nuestras grandes joyas naturales”.

Son un total de 18 códigos que se encuentran localizados en postes de madera emplazados tanto en a ruta circular “El paseo de las dunas” (marcados en verde) como en el recorrido que discurre sobre la base del Arenal del Almortxó (marcados en naranja). Igualmente se ha renovado parte de la cartelería con el objeto de advertir a la ciudadanía de la prohibición de subir por la duna. “Esto es algo que nuestra población tiene asumido, pero aún así sigue siendo un conflicto. La población debe ser consciente que el Arenal no recibe el mismo aporte que en décadas pasadas, está en una situación más vulnerable y por ello debemos respetar más si cabe la integridad del entorno”

Por último Rodríguez ha recordado que los domingos se ofrecen visitas guiadas sin coste alguno a partir de las 11h. Del mismo modo la caseta de información permanece abierta los fines de semana de 10h a 17h en horario de invierno.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *