Petrer educa en la sorpresa

 

La Regidoria d’Educació de Petrer i la associació Brotando “Families per una Educació Respectuosa”, han presentat aquest matí les jornades EDUCAR EN LA SORPRESA en les quals també col·laboran l’Obra Social de Caixapetrer, Serlicoop i l’Associació Artenbitrir. Les activitats han sigut presentades per la Regidora d’Educació, Silvia Rodríguez, i les representants de l’Associació Brotandot Pilar Tercero i M.ª Victoria Navarro.

Les jornades comenzarán el divendres 23 a les 18:00 h. amb la conferència de Catherine L’Ecuyer, autora del llibre “Educar en la sorpresa”, que expondrá algunes claus “per a educar en un món frenètic i hiperexigible”, ha assenyalat Navarro. Catherine L’Ecuyer és canadenc establida a Barcelona i mare de quatre fills. La seua obra que dóna nom a aquest esdeveniment, “Educar en la sorpresa”, compte ja amb 22 edicions. Navarro ha explicat que l’autora “ens trasllada a l’essència de l’aprenentatge, l’interessant és l’enfocament, la mirada a la infància i la recuperació de l’a sombro, que és la curiositat innata que tenen els xiquets per conèixer i descobrir. És el motor d’aprenentatge autèntic que hem de preservar i que els conduirà a un ple desenvolupament de totes les seues competències i habilitats”.

Navarro ha afegit que l’activitat contará amb un servei d’acompanyament de xiquets per a facilitar la participació per a famílies amb fills. És necessària la inscripció en el telèfon que s’indica en el cartell. La xarrada tindrà lloc en el Saló d’Actes de Caixapetrer i l’obertura de portes serà a partir de les 17:30 h.

Per la seua banda , Tercer ha assenyalat que per al dissabte 24 al matí, de 10h. a 14h hi ha programat un taller creatiu en la plaça del Derrocat titulat “transformació d’una plaça”. Durante diverses hores els participants “transformarán” elements de la plaça en elements de joc amb materials reutilitzables com a cartons, fustes, teles, plàstics, oueres, pneumàtics, etc.

“L’objectiu d’aquesta proposta -explica Tercer- és, en un primer lloc aportar una mirada diferent sobre l’entorn que ens envolta, fixar-nos i parar-nos a mirar el nostre poble amb ulls atents i descobrir elements que mai havíem vist i sorprendre’ns amb les nostres troballes. I en segon lloc, des d’aquesta mirada de sorpresa, ser capaces d’inventar un altre món possible. Partint dels elements que componen la plaça, arbres, bancs, fanals, etc. Transformar-los en altres coses. I ací el món de la imaginació és el protagonista”. El taller és gratuït aunque és imprescindible la inscripció en el correu brotandoasociacion@gmail.com per a poder participar

Per la seua banda, la edil d’Educació Silvia Rodríguez, ha assenyalat que des de la regidoria “rebem sempre de manera positiva l’interès per desenvolupar aquestes activitats” i ha remarcat la importància de l’educació també en els pares i mares. “És primordial i essencial que els pares i mares disposem també de les eines necessàries per a educar als nostres fills i filles”. Rodríguez ha volgut agrair a l’associació Brollant per posar aquestes qüestions damunt de la taula i treballar per a poder portar aquestes iniciatias cap a la comunitat educativa. “Hem d’aconseguir que Petrer siga una ciutat educadora i gràcies a passos com el desenvolupament d’aquestes activitats fem el camí”.


Petrer educa en el asombro

La Concejalía de Educación de Petrer y la asociación Brotando “Familias por una Educación Respetuosa”, han presentado esta mañana las jornadas EDUCAR EN EL ASOMBRO en las que también colaboran la Obra Social de Caixapetrer, Serlicoop y la Asociación Artenbitrir. Las actividades han sido presentadas por la Concejala de Educación, Silvia Rodríguez, y las representantes de la Asociación Brotando Pilar Tercero y M.ª Victoria Navarro.

Las jornadas comenzarán el viernes 23 a las 18:00 h. con la conferencia de Catherine L’Ecuyer, autora del libro “Educar en el asombro”, que expondrá algunas claves “para educar en un mundo frenético e hiperexigible”, ha señalado Navarro. Catherine L’Ecuyer es canadiense afincada en Barcelona y madre de cuatro hijos. Su obra que da nombre a este evento, Educar en el asombro, cuenta ya con 22 ediciones. Navarro ha explicado que la autora “nos traslada a la esencia del aprendizaje, lo interesante es el enfoque, la mirada a la infancia y la recuperación del asombro, que es la curiosidad innata que tienen los niños por conocer y descubrir. Es el motor de aprendizaje auténtico que debemos preservar y que les conducirá a un pleno desarrollo de todas sus competencias y habilidades”.

Navarro ha añadido que la actividad contará con un servicio de acompañamiento de niños para facilitar la participación para familias con hijos. Es necesaria la inscripción en el teléfono que se indica en el cartel. La charla tendrá lugar en el Salón de Actos de Caixapetrer y la apertura de puertas será a partir de las 17:30 h.

Por su parte, Tercero ha señalado que para el sábado 24 por la mañana, de 10h. a 14h hay programado un taller creativo en la plaza del Derrocat titulado “transformación de una plaza”. Durante varias horas los participantes “transformarán” elementos de la plaza en elementos de juego con materiales reutilizables como cartones, maderas, telas, plásticos, hueveras, neumáticos, etc.

“El objetivo de esta propuesta -explica Tercero- es, en un primer lugar aportar una mirada diferente sobre el entorno que nos rodea, fijarnos y pararnos a mirar nuestro pueblo con ojos atentos y descubrir elementos que nunca habíamos visto y asombrarnos con nuestros hallazgos. Y en segundo lugar, desde esta mirada de asombro, ser capaces de inventar otro mundo posible. Partiendo de los elementos que componen la plaza, árboles, bancos, farolas, etc. Transformarlos en otras cosas. Y aquí el mundo de la imaginación es el protagonista”. El taller es gratuito aunque es imprescindible la inscripción en el correo brotandoasociacion@gmail.com para poder participar

Por su parte, la edil de Educación Silvia Rodríguez, ha señalado que desde la concejalía “recibimos siempre de manera positiva el interés por desarrollar estas actividades” y ha remarcado la importancia de la educación también en los padres y madres. “Es primordial y esencial que los padres y madres dispongamos también de las herramientas necesarias para educar a nuestros hijos e hijas”. Rodríguez ha querido agradecer a la asociación Brotando por poner estas cuestiones encima de la mesa y trabajar para poder llevar estas iniciatias hacia la comunidad educativa. “Tenemos que conseguir que Petrer sea una ciudad educadora y gracias a pasos como el desarrollo de estas actividades hacemos el camino”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *